Judolessen tot 1 juni opgeschort

Beste sporters, bestuurders, leraren, trainers, coaches, vrijwilligers,

Opnieuw worden we deze dagen geconfronteerd met een oplopend aantal slachtoffers van het coronavirus. Terecht gaat onze en ieders primaire zorg allereerst uit naar degenen in onze samenleving die te maken hebben met de impact van het coronavirus. Vooral iedereen die rechtstreeks door het virus wordt getroffen. Ook gaan onze gedachten uit naar de talloze individuen en organisaties die onvermoeibaar werken om onze samenleving te beschermen. De situatie is in Nederland net als in veel delen van de wereld gevaarlijk en uitermate complex.

Binnen de sport zien we dat zowel de internationale als nationale sportwereld compleet tot stilstand zijn gekomen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat er niet snel een einde aan deze situatie zal komen. De komende weken is internationaal alles afgelast en voor Nederland geldt dat de sport in zijn geheel tot en met 6 april “dicht” blijft. Het Kabinet heeft over de periode tussen 6 april en 1 juni bijeenkomsten die een vergunning nodig hebben verboden. Op dinsdag 31 maart zal het Kabinet het vervolg op de maatregelen melden. De meeste sportbonden hebben intussen besloten dat de competitie, wedstrijden en trainingen tot 1 juni stilliggen. De JBN sluit zich daarbij aan. Meerdere toernooiorganisaties hebben inmiddels besloten om in juni geen toernooien te houden in verband met de ontoereikende voorbereidingsmogelijkheden van sporters.
De NK mixteams en NK jeugdteams zijn inmiddels geschrapt, en worden een jaar over geslagen in verband met de volle kalender in de 2e helft van dit jaar. Volg voor meer informatie de specifieke berichten op onze website.

We beseffen dat in deze tijd sport een mooie bijzaak is. Echter, voor de ondernemers onder ons, ligt dit anders. Zij ontlenen bestaansrecht aan onze sport. Laten we sowieso met alle clubs solidair zijn en vooral lid blijven en hun steunen, zodat wij van hun diensten gebruik kunnen maken als de Corona crisis voorbij is. We zien ook dat veel clubs nu online trainingen aanbieden om thuis fit te blijven. Zonder clubs geen budosport! 

Voor onze topsporters en supporters is de onzekerheid over de Olympische Spelen nu deels opgelost. Deze zijn uitgesteld. We wachten nu op het IOC wanneer deze wel worden gehouden, en wat dit gaat betekenen voor de nieuwe voorbereiding. We zien dat ook onze topsporters zeer begaan zijn met wat er overal om hen heen, en soms zelfs dichtbij, gebeurt. Zie daarvoor de vele blijken van hun betrokkenheid op social media. 

Ook krijgen wij vragen van clubs over het houden van hun Algemene Ledenvergaderingen. Normaal gesproken horen deze voor 1 juli gehouden te zijn. Nu zal dit moeilijk kunnen worden dit jaar. Wij wachten op de informatie van de overheid hoe dit uitgesteld kan worden zonder dat er wettelijke overtredingen worden gemaakt. Er wordt op dit soort thema’s en vele anderen hard gewerkt op de achtergrond en wij zijn daarvoor afhankelijk van de besluitvorming van de overheid. 

Op het bondsbureau werken we in shifts. Minimaal 2 mensen en maximaal 6 mensen die tegelijkertijd aan de slag zijn. Allemaal op minimale afstand van 1,5 meter. Verder werken we vooral thuis en digitaal. Op deze wijze proberen we de dienstverlening zo goed als mogelijk voort te zetten. Het bondsbureau is telefonisch bereikbaar van 9.00 – 13.00 uur. Elke dag ontvangen wij informatie over de gevolgen van het Coronavirus van de overheid en NOC*NSF. Per dag kijken we hoe we relevante informatie beschikbaar maken voor jullie. Dit plaatsen we op onze website en social media. Daarbij kunnen we vragen van sporters, clubs, leraren, bestuurders en vrijwilligers beantwoorden. 

Tegelijkertijd is het belangrijk de rust te bewaren. Houdt de maatregelen van het kabinet en het RIVM in acht, beperk je sociale contacten maximaal en blijf op 1,5 meter afstand. 

Wij wensen jullie veel succes en vooral een goede gezondheid toe in de komende dagen en weken. Het is belangrijk dicht bij elkaar te blijven in deze bizarre tijd, ook al moeten we fysiek op afstand blijven.

Met vriendelijke groet,

Huub Stammes                          Felix Thieme
Algemeen directeur                    Voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *